Dopknoop van Pou-Belle Design

Dopknoop, knoop van doppen van oude flessen. Recycle oude dingen, upcycle doppen.

Wat is een Dopknoop?!

Een Dopknoop is een prachtige knoop, gemaakt van doppen van oude flessen! Designer Elze van den Akker heeft de Dopknoop bedacht en ontwikkeld. Zomaar iets nieuws maken, van dingen die anders weggegooid worden. Het klinkt zo simpel. Maar je moet er maar opkomen!

Vol spanning maakte ik vandaag het pakketje van Elze open. En jawel, de Dopknopen zijn in het echt net zo mooi als op de foto! Ik vroeg me af hoe dat eigenlijk gaat, een Dopknoop maken. De doppen worden natuurlijk eerst goed schoongemaakt en daarna verhit. En dan plat stampen die dingen. Te gek dat er dan zo iets moois uit komt!

Dopknoop, knoop van doppen van oude flessen. Recycle oude dingen, upcycle doppen.Alles-kunner Elze

Het is trouwens geen wonder dat juist Elze op dit lumineuze idee kwam. Elze is een ware alles-kunner. Elze is zandtekenaar maar ook theatermaakster, designer, poppenspeelster en illustratrice. In 2010 won Elze de Ernst & Young duurzame ondernemer verkiezing met haar productdesign. Terecht wat mij betreft.

Battle op VDWVM

Het leuke is: Elze doet (mei ’14) mee aan de Duurzaam Design Battle van online platform Voor De Wereld Van Morgen (VDWVM). Wist je dat ik daar ook voor blog? Ik ga namens VDWVM af en toe naar gave evenementen toe waar ik dan verslag van doe. Extra leuk dus dat ik nu iets op Ecolicious kan schrijven over een deelneemster van de Duurzaam Design Battle van VDWVM! Het cirkeltje is weer rond!

Breng je stem uit

Je helpt Elze er trouwens erg mee als je stemt op haar project. Voor elke stem verdient het project van de Dopknoop namelijk € 2,50. Je stem kan je hier uitbrengen (heel makkelijk, alleen even een e-mailadres intypen).  Tussen de twee finalisten van de Battle wordt  € 3500,- verdeeld. Heb jij ook een project waarvoor je wel een start-up kunt gebruiken? Kijk dan eens op de site van VDWVM! Er zijn het hele jaar door battles in verschillende categorieën!

Wat zal ik er mee doen?

Zelf moet ik nog bedenken waar ik mijn Dopknopen voor ga gebruiken. Zal ik ze op een tas naaien? Een gordijn of kussen er mee opleuken of zal ik ze aan mijn vest vast maken? Nouja, ik weet in elk geval zeker: wat ik ook doe, het gaat er mooier van worden! Wil jij een eigen setje Dopknopen? Kijk dan op de site van Pou-Belle design, daar kan je een setje bestellen. Ze worden per post naar je opgestuurd. Ook leuk als cadeautje!Dopknoop, knoop van doppen van oude flessen. Recycle oude dingen, upcycle doppen.