Koffie & Ik in Utrecht

Koffie & ik in Utrecht met veel biologische en eerlijke producten zoals: biologisch ijs van N'ice, biologische chocola van de Chocolatemakers, brood van Menno, eerlijke koffie van Het Koffielab.

Koffie & Parfum

Koffie & Ik in Utrecht is een heerlijk cafeetje in de wijk Nieuw Engeland in Utrecht. Je kunt er relaxt werken en bijpraten met vrienden. Ik had bij Koffie & Ik met Frances Schoemack van Abel Organics afgesproken. Frances vertelde me tijdens een eerlijke kopje koffie over het parfum dat ze heeft ontworpen. Het parfum, Vintage ’13, is de eerste 100% biologische parfum ter wereld! Waanzinnig inspirerend!

Koffie & ik in Utrecht met veel biologische en eerlijke producten zoals: biologisch ijs van N'ice, biologische chocola van de Chocolatemakers, brood van Menno, eerlijke koffie van Het Koffielab.

Lokaal, eerlijk, biologisch

Alle producten die Koffie & Ik verkoopt worden met zorg uitgekozen. Koffie & Ik kiest daarbij het liefst lokale, eerlijke en biologische producten. Ik spotte er bijvoorbeeld eerlijke koffie van koffiebranderij Het Koffielab, biologisch brood van Menno (veelal biologisch). Ook zag ik er N’ice bio ijsjes en de biologische chocola van de Nederlandse Chocolatemakers. Niet alles bij Koffie & Ik is biologisch. Zo is de streeksap van boerderij Nieuw Slagmaat uit Bunnik een lokaal product maar niet biologisch. Toch heeft Koffie & Ik heeft wel een super ruim assortiment aan Ecolicious producten. Vandaar dat Koffie & Ik door de strenge Ecolicious screening kwam! (en iets dat van dichtbij komt, scheelt natuurlijk altijd qua vervoer en uitstoot!).

Koffie & ik in Utrecht met veel biologische en eerlijke producten zoals: biologisch ijs van N'ice, biologische chocola van de Chocolatemakers, brood van Menno, eerlijke koffie van Het Koffielab.

Thee zonder gedoe

Bij Koffie & Ik wordt er op een bijzondere manier thee gezet. Losse thee gaat in een speciale pot. Dan wordt de timer gezet. Nadat de thee precies lang genoeg heeft getrokken, wordt de thee overgegoten maar dan wel zonder de blaadjes. Je drinkt op die manier thee met de smaak van losse blaadjes. Maar je hebt geen gehannes met de blaadjes zelf! Handig! Zin in iets lekkers? Koffie & ik serveert ook heerlijke appeltaart en muffins bij je verse kopje thee!

Koffie & ik in Utrecht met veel biologische en eerlijke producten zoals: biologisch ijs van N'ice, biologische chocola van de Chocolatemakers, brood van Menno, eerlijke koffie van Het Koffielab.

Koffie & Ik in de ochtend

De inrichting van Koffie & Ik is licht en stijlvol. Er is bij het inrichten gebruik gemaakt van veel hout en mooie grijstinten. De hippe designlampen en het mooie behang maken de inrichting compleet. Koffie & Ik is heel dichtbij Utrecht Centraal. Kom je niet uit Utrecht en wil je wel eens wat anders zien in Utrecht? Dan is Koffie & Ik een goeie tip! Fijn ook dat ze zo vroeg open zijn, vanaf 08.00 kan je er terecht.

Koffie & ik in Utrecht met veel biologische en eerlijke producten zoals: biologisch ijs van N'ice, biologische chocola van de Chocolatemakers, brood van Menno, eerlijke koffie van Het Koffielab.