Shop Groningen. Tip #1 De Stadsakker

Shop Groningen Stadsakker Moestuin Planten Tuin zaaien zaden biologisch tuinieren Balkon vierkante meter tuin

Ecolicious Shop in Groningen

Ga je ook een dagje shoppen in Groningen? Dan moet je zeker naar De Stadsakker, een winkel met alles voor de stadse moestuin. Denk aan zaden, pootaardappelen, gereedschap, bakken en potten, noem maar op! Dit was de leukste shop die ik tegenkwam tijdens mijn dagje Groningen. Zelf wil ik vreselijk graag een moestuintje op mijn balkon, vandaar dat ik zo enthousiast ben! Ik ben trouwens niet de enige die graag zijn eigen boontjes dopt: moestuinen zijn waanzinnig in. Ken jij ook ineens een heleboel mensen die een moestuin hebben of willen? Ik zie ook steeds meer leuke initiatieven. Super natuurlijk want zelf tuinieren is super duurzaam!

Bestaat dat ook duurzaam?

Praktisch alle producten in de winkel zijn duurzaam. Ondertussen weet ik dat dat een hele prestatie is. Het is vaak goed zoeken voordat je een duurzame variatie vindt van bepaald product. Aan Merlijn, de eigenaresse, merk je dat de wereld vergroenen haar passie is. Geen wonder dat ze goed zoekt naar de beste eco variant. Fijn ook dat ze op ingewikkelde tuin vragen antwoord weet!

Shop Groningen Stadsakker Moestuin Planten Tuin Moestuinieren Stadstuinieren Balkon zaaien zaden biologisch tuinieren Balkon vierkante meter tuin

Inspiratie opdoen

Voor de beginnende moestuinier liggen er onwijs veel boeken. Van basic tot meer gedetailleerd, voor elk wat wils! Mijn speciale aandacht hadden trouwens de wekketels en wekpotten. Want wat doe je bijvoorbeeld met zo veel ui? Inmaken natuurlijk! Dat schijnt ook een hele kunst te zijn, dus daar ga ik me later eens in verdiepen. Ik geloof dat ik eerst maar eens zorg dat er wat op mijn kale balkon groeit!

Shop Groningen Stadsakker Moestuin Planten Tuin Meiden in de Moestuin Alex Mitchell Farm Anatomy Julia Rothman zaaien zaden biologisch tuinieren Balkon vierkante meter tuin

Wie de klomp past

Mijn leukste ontdekking in deze stadstuin shop in Groningen waren de klompjes van gerecycled rubber. Wel ja, dat klinkt onwijs suf! Maar ik kan er niks aan doen: ik word er echt altijd heel blij van als ik een product vind dat in een eco variant bestaat. Klompjes voor de tuin lijken me zo handig: je doet ze zo aan en vooral, ook zo weer uit. Met kinderen in huis geen overdreven luxe (“Mam, ik heb over de rand geplast!”). De klompjes worden in Frankrijk gemaakt door Pause Nature. Ze zijn gemaakt van rubber in combinatie met gerecycled rubber (vandaar dat gevlokte). De zooltjes van jutte isoleren en mogen in de wasmachine.

En nu ben ik vooral heel benieuwd of jij ook een moestuintje hebt?

Shop Groningen Stadsakker Moestuin Planten Tuin zaaien zaden biologisch tuinieren Balkon vierkante meter tuin